• Specialitate: Profesor - limba engleză și limba franceză
  • Companie: M&Dorado
  • Experiență: 2 ani
  • Email: contact@mdorado.ro
  • Telefon: 0733.835.297

"Creativity is as important as literacy." (Sir Ken Robinson)

  • Creativitate
  • Lucru in echipa
  • Pasiune pentru povesti si lectura

Certificare CELTA 2018 (International House London, 2018)
Certificare CPE Pass A 2013

“Hotărârea de a deveni profesor a venit în urma a 3 ani de consiliere educațională (cu acreditare British Council) și Group Leader în cadrul unor tabere organizate în Marea Britanie. Acolo am descoperit echipe internaționale de profesori creativi și extrem de entuziaști. Ei reușeau să predea lecții de engleză atractive pentru copiii de toate vârstele și din toate colțurile lumii. Mereu rămâneam uimită de cât de fericiți erau copiii din România și cât de dornici erau să meargă la ore – chiar și la 8:30 dimineață în timpul verii! A fost încă o confirmare a faptului că nevoile elevilor români nu rezonează aproape deloc cu rigiditatea orelor petrecute la școală.

M-am hotărât să învăț de la britanici și să urmez modulul CELTA destinat profesorilor de limba engleză în Londra. Aici am descoperit metode de predare care au la baza gândirea creativă, dezvoltarea spiritului critic și învățarea proactivă.

Au urmat doi ani petrecut în Anglia și Polonia, unde am combinat metodele de predare  tradiționale (prin clasicele exerciții de citire, scriere și ascultare) cu activități de conversație dinamice și cu metode tehnologice de predare cât mai actuale.

Pun foarte mult accent pe educația vizuală a elevilor mei – de aceea sunt foarte atentă la prezentările, handouts și toate imaginile pe care le folosesc, astfel încât orele mele să devină o garanție a unei lecții de engleză memorabile.

Îmi place să am ca bază de lucru materiale didactice atent planificate, dar las mereu loc pentru acel element surpriză. Experiența de lucru cu elevii internaționali mi-a demonstrat că cele mai frumoase părți ale unei lecții sunt cele spontane.

Pentru clasele avansate de examen Cambridge temele au fost mereu un pic mai stufoase, dar cred că acest lucru a fost cheia succesului elevilor pe care i-am avut.

Este minunat sentimentul că elevii tăi au obținut calificative excelente la examene mai dificile și că reușesc să intre în sala de testare pregătiți atât academic, cât și mental.”