fbpx

Centrul de limbi străine M&Dorado a dezvoltat de-a lungul timpului o metodă interactivă de predare, pe care fiecare language trainer o adaptează copiilor săi, astfel încât, indiferent de vârstă sau aptitudini, aceștia să-și însușească cu succes o limbă străină. Prin această metodă, procesul de învățare depășește stadiul de obligație, transformându-se în plăcere, curiozitate, implicare atât afectivă cât și competitivă.

Cursanții sunt mândri de evoluția lor, se simt apreciați, sprijiniți și ghidați de un profesor care știe să-i ajute să învețe din greșeli, să se pună în valoare și mai ales să transforme învățatul într-o activitate interesantă, amuzantă, plăcută, stimulatorie.

Principala preocupare a profesorilor noștri în predarea limbilor străine este diversificarea activităţii didactice, pentru a-i face pe cursanți mai degrabă să comunice între ei decât să adreseze profesorului comentariile lor, profesorul jucând rolul de mediator.

Metoda de predare abordată de noi se bazează pe principiul că învăţarea unei limbi străine înseamnă a deprinde abilităţi de comunicare efectivă în afara clasei. Metoda a fost influenţată de schimbările survenite în modul de percepere a limbajului ca funcţie comunicativă: oamenii îl folosesc pentru a-şi exprima acordul, pentru a critica, a invita, a prezice, a cere, a face sugestii, etc.

 

Rolul principal al profesorilor M&Dorado este acela de intermediar: el îi ajută şi îi motivează pe cursanţi să comunice efectiv într-o limbă străină. Tehnicile folosite sunt diverse, iar cele patru abilităţi ale limbii (ascultare, vorbire, citire, scriere) sunt dezvoltate simultan.

Învăţarea prin descoperire dirijată

este o abordare în care profesorul sau autorul materialelor intervine în procesul de instruire și oferă cursanţilor posibilitatea de a se implica în mod creativ şi activ în procesul de învăţare.

Simularea sau jocul de rol

este o altă extindere a metodei de învăţare prin comunicare şi implică interpretarea de către cursanţi a unui rol, într-o situaţie din viața reală în care trebuie să folosească limba străină.

Învățarea prin îndeplinirea unor sarcini

pune accentul pe activităţile îndeplinite folosind limba-ţintă, plecând de la premisa că elevii asimilează cuvinte şi structuri noi când încearcă să se exprime sau să înţeleagă ce spun ceilalţi.

Învățăm o limbă străină

Cunoștințe practice și materiale interactive de cea mai bună calitate

Noi credem că micile greşeli sunt parte a procesului învăţării, de aceea îi încurajăm pe copii să fie cutezători, să încerce să se exprime în limba străină studiată fără teamă, pe cât de mult posibil.

Cursanţii primesc feedback pozitiv pe toată desfăşurarea lecţiei, sunt apreciaţi şi răsplătiţi pentru fiecare reuşită.

Evaluarea continuă, precum şi testele periodice ori proiectele creative pe care le prezintă în faţa colegilor au un impact pozitiv asupra acestora, mărindu-le încrederea în sine.

Acest lucru conduce la rândul său la o creştere a dorinţei de a învăţa şi îmbunătăţeşte în cele din urmă performanța în toate competenţele.

Pentru a păstra intensă interacţiunea dintre profesor şi cursant grupele nu depăşesc un număr de 9-10 copii.

De asemenea îi încurajăm pe cei mici să înveţe unul de la celălalt, să se asculte cu atenţie şi să interacţioneze prin jocuri educative, competiţii, să poarte conversaţii.

Profesorul M&Dorado este un moderator, el proiectează cursul în funcţie de nivelul, vârsta, necesităţile şi particularităţile fiecărei grupe.

Proces de învățare complet

Nu doar învățăm, creștem!

Pe lângă clasicele instrumente de educare (manuale de la edituri internaţionale de prestigiu, caietele elevului cu design foarte atractiv), profesorul M&Dorado creează fişe originale pentru fiecare lecţie, oferindu-le celor mici un sprijin real, perfect adaptat lor, iar părinţilor un instrument simplu prin care pot continua procesul de învăţare şi acasă.

Mai avem câțiva ași în mânecă, pentru un proces de învățare complet, integrat, pe care-l desfășurăm în mai multe direcții – vizuală, chinestezică, auditivă, artistică, logică, intrapersonală, interpersonală:

  • Flashcards
  • Cărţi ilustrate cu poveşti
  • Mascote
  • CD-uri video şi audio
  • Jocuri educative
invata limba engleza
cum invata copiii
metode bune de predare

Cursurile noastre sunt create pentru a fi relaxante şi distractive. Credem că într-o atmosferă prietenoasă înveţi mai mult! Lecţiile sunt amuzante şi interactive, cursantul fiind implicat pe tot parcursul orei.

Învăţarea unei limbi străine nu ar trebui să fie guvernată de stres, nici încărcată de presiune, emoţiile negative inhibând procesul natural de însuşire a unei limbi.
James Asher
Profesorului american

Învăţarea nu este un proces izolat de sentimentele copiilor. De aceea profesorul M&Dorado ştie cum să creeze atmosfera caldă, familială de care cei mici au nevoie. El le devine un prieten drag şi un model, astfel încât cursanţii vor veni întotdeauna cu plăcere şi bucurie la Centrul de limbi străine M&Dorado, cu sufletele şi minţile deschise.

"Learning doesn't take place in isolation from kids feelings"
Daniel Goleman
Teoretician al inteligenţei emoţionale
Cursuri & Examene

Întrebări frecvente

La M&Dorado, atât cursurile de limba engleză, cât și cele de limba germană, franceză, spaniolă și japoneză sunt de tip an școlar. Acestea încep în luna septembrie și se încheie în luna iunie a anului următor.

Înscrierile se pot face pe tot parcursul anului școlar, încadrarea în grupă făcându-se cu mare atenție, în urma unei testări inițiale organizate de către unul dintre profesorii școlii. 

Pentru mai multe detalii în privința cursurilor, vă puteți adresa secretariatului M&Dorado sau ne puteți scrie pe adresa contact@mdorado.ro

De regulă, înscrierile se desfășoară în perioada iulie-septembrie pentru cursurile tip an școlar care încep în luna octombrie.

Încadrarea copilului în grupa corespunzătoare nivelului său se desfășoară după testarea inițială, așadar nu se ține cont de nicio altă medie și nu există nicio altă condiție suplimentară pentru a deveni elev al școlii M&Dorado.

Ocuparea locurilor în grupe se face în ordinea aplicațiilor, așa că cel mai bun mod prin care puteți asigura locul celui mic este să vă înscrieți din timp.

Dacă totuși nu vă puteți încadra în termenul inițial, școala noastră acceptă înscrieri pe tot parcursul anului școlar, procesul fiind același: copilul va trece printr-o testare inițială și vom face tot posibilul să-i găsim locul potrivit într-o grupă deja formată.

Nu sunt necesare niciun fel de acte pentru înscriere. În momentul înscrierii, vom avea nevoie doar de:

  • Numele și prenumele părinților și al copilului;
  • Vârsta copilului;
  • Adresa de e-mail;
  • Numărul de telefon;
  • CNP-ul unuia dintre părinți pentru facturare.

Obiectivul final al fiecărui cursant este acela de a obține la un moment dat un Certificat Cambridge.

Susținerea examenului Cambridge va fi recomandată de către profesor în urma pregătirii corespunzătoare și a participării cursantului la simulările organizate în centru.

După evaluarea cursantului de către profesor și directorul educațional, părintele este cel care hotărăște susținerea examenelor, acestea nefiind obligatorii.

Pregătim cursanții, indiferent de vârstă, pentru următoarele examenele Cambridge (STARTERS, MOVERS, FLYERS, KET, PET, FCE, CAE), (limba engleză), dar și pentru DELF A1-B2 (limba franceză), DELE A1-B2 (limba spaniolă) și ZERTIFIKAT A1-B2 (limba germană), concentrându-ne în mod specific pe aptitudinile cerute în cadrul examenelor de limbă: scriere, conversație, înțelegerea textului scris și a limbii vorbite, fluența în conversație, etc.

Ne concentrăm atât pe cunoștințe practice, cât și pe cele care sunt cerute în cadrul examenelor pentru certificatele de limbă.

Prin urmare, avem diverse forme de evaluare- portofolii și lucrări mai creative, care să pună în valoare întreaga pricepere a cursanților noștri, dar și teste periodice și evaluări sumative la sfârșit de an, pentru a ne asigura că suntem pe drumul cel bun.

Mai mult, temele pentru acasă vor fi întotdeauna verificate, iar cursantul, indiferent de vârstă și de nivel, va primi feedback personalizat care să-l ajute să progreseze.

Părinții și reprezentanții școlii vor fi în permanentă legătură pentru a discuta activitatea și progresul copilului. Aceste subiecte vor fi acoperite și la ședința anuală cu părinții

Examene pot fi susținute fie la sediul Școlii de Limbi Străine M&DORADO, fie la unul din sediile British Council din București sau din țară. 

Fiecare cursant ce finalizează un modul complet în cadrul Școlii de Limbi Străine M&DORADO va primi Diploma de absolvire a cursului, fișa de evaluare și recomandarea profesorului pentru nivelul următor. 

Open chat
Ai nevoie de ajutor?
Bună ziua,
Vă putem ajuta cu informații?