• Specialitate: Director Educațional și Profesor senior - limba engleză
  • Companie: M&Dorado
  • Experiență: 10 Ani
  • Email: contact@mdorado.ro
  • Telefon: 0733.835.297

“The best teacher is the one who suggests rather than dogmatizes, and inspires his listener with the wish to teach himself.” – Edward Bulwer-Lytton

  • Pedagogie
  • Experiență
  • Atenție la detalii

Loreta Chitu – Director Educațional și profesor limba engleză M&DORADO

Ambiție, implicare, dedicare – acestea sunt primele trei cuvinte care-mi vin în minte atunci când cineva îmi cere să mă descriu pe scurt, atât din punct de vedere personal, cât și profesional. Dacă totuși i-ai întreba pe elevii mei cum m-ar putea ei descrie ca profesor, ar spune probabil: (foarte) amuzantă, atotcunoscătoare (aici se explică zecile de domenii abordate) și modernă (din fericire, avem multe lucruri în comun: muzică, modă și alte pasiuni).

Întotdeauna mi-am dorit să depun 100% efort, seriozitate și profesionalism pentru a putea livra cele mai bune și apreciate cursuri de limba engleză. Această pasiune a luat naștere în gimnaziu când s-a născut pasiunea pentru cultura și civilizația din SUA (limbă, muzică, filme, cărți etc.) și astfel am absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universității Al. I. Cuza din Iași și ulterior Masterul de Didactici ale Disciplinelor Filologice din cadrul Universității de Litere din București. Aceste studii au fost urmate de alte zeci de cursuri de perfecționare, works-shop-uri și seminarii menite să îmbunătățească punerea în practică a tuturor noțiunilor abordate.

Sunt profesor de limba engleză de aproximativ 8 ani de zile. Am susținut primul examen de titularizare în anul 2014 și astfel am obținut un post cu normă întregă într-o școală de stat, însă mi-am dat seama, tot în acel an, că sistemul de învățământ de stat nu îmi îndeplinește așteptările, așa că am ales sistemul de învățământ privat. Ulterior, am realizat că aceasta este alegerea cea mai bună pentru mine – predarea limbii engleze în regim privat la o școală de limbi străine (a primat dorința de creativitate și de punere în practică a ideilor mele fără a fi limitată de o programă anume sau de conducerea unității).

A fi profesor este o meserie deosebită, iar fiecare zi poate reprezenta un amalgam de emoții și amintiri – fiecare elev este diferit, fiecare grupă are o anumită poveste și fiecare nivel de engleză vine cu alte activități interactive și distractive.

Studiul limbii engleze este una dintre cele mai ofertante materii școlare și tocmai de aceea, iubesc să fiu creativă și să fac împreună cu elevii mei cele mai interesante și motivante activități. Începând de la vârsta de 4 ani și până la adolescenți de 17-18 ani, pregătirea activităților este făcută cu aceeași dedicare și implicare, cu dăruire și drag pentru toți. Toți elevii au nevoie de un profesor open-minded cu care pot avea discuții libere și de la care pot cere sfaturi – aleg să cred că eu sunt genul acela de mentor și nu doar un simplu profesor care predă teorie. Deși am predat cursuri și adulților, chiar și la nivel de business, aleg în continuare lucrul cu elevii – mi se par mult mai implicați, dedicați și competitivi.


În aceeași linie de idei, țin să menționez că aleg să organizez cursuri ce includ activități de vorbire, scriere, citire și ascultare ale limbii engleze, însă distractive pentru copii, astfel încât atunci când se apropie momentul de încheiere al lecției, replica lor să fie ‘DEJA?’ – este un sentiment de împlinire din partea profesorului.