fbpx
Ziua Internationala a Televiziunii
Ziua internationala a televiziunii

21 noiembrie

Televiziunea face parte din viața de zi cu zi a oamenilor din întreaga lume. Ea oferă astăzi milioane de povești și informații prețioase telespectatorilor și este, de asemenea, una din cele mai bune metode pentru a livra materiale promoționale. 

Televiziunea a apărut, în format alb-negru, în 1927. În România, ea ajunge câteva decenii mai târziu, în ultima zi din anul 1956.

Adunarea Generală a ONU a proclamat data de 21 noiembrie ca Ziua Internationala a Televiziunii, pentru a marca primul Forum Mondial al Televiziunii, care a avut loc în urmă cu 23 de ani. 

ziua internationala a televiziunii

Potrivit site-ului ONU, conceptul de aniversare a televiziunii a apărut ca simbol al recunoaşterii impactului pe care televiziunea îl are asupra luării de decizii, prin direcţionarea atenţiei la nivel mondial asupra conflictelor şi ameninţărilor la adresa păcii şi a securităţii, precum şi al recunoaşterii rolului său potenţial în consolidarea focusului pe alte probleme majore, inclusiv pe cele economice şi sociale. Ziua Mondială a Televiziunii sărbătoreşte filosofia pe care o reprezintă televiziunea, considerată ,,un simbol pentru comunicare şi globalizare în lumea contemporană”.

Articol scris de: Maria Florea

Sursa: http://www.tvr.ro/21-noiembrie-ziua-internationala-a-televiziunii_25996.html#view

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Open chat
Ai nevoie de ajutor?
Bună ziua,
Vă putem ajuta cu informații?