fbpx
cea mai buna metoda de a invata limba engleza
Care este cea mai buna metoda de a invata limba engleza?

Cum inveti limba engleza?

Te întrebi care este cea mai buna metoda de a invata limba engleza sau orice altă limbă străină? Daca da, acest articol este pentru tine!

Te întrebi care este cea mai buna metoda de a invata limba engleza sau orice altă limbă străină? Cauți o metodă eficientă și rapidă care te va ajuta să vorbești fluent și să scrii corect gramatical? Dacă da, acest articol este pentru tine. Parcurge-l cu atenție!

Limba engleză a devenit cea mai vorbită limbă străină de circulație internațională. În fiecare zi o auzim în diferite contexte din jurul nostru și, fie că ne dăm seama sau nu, a devenit parte din viața noastră de zi cu zi.

Întâlnim limba engleză atât în contexte sociale cât și în contexte profesionale. O întâlnim în filmele pe care le vedem seara și în muzica pe care o ascultăm în drum spre muncă. Ba chiar am împrumutat cuvinte din această limbă și le-am integrat fără probleme în lexicul nostru.

“Business”, “discount”, “job”, “office”, “site”, target”, “cash”, “staff” sau “ok” sunt numai câteva din cuvintele pe care mulți dintre noi le folosesc cu regularitate. Ele poartă denumirea de “xenisme” sau mai specific – “anglicisme” / “englezisme”.

Pe internet există destul de multe materiale care încearcă să ajute utilizatorii să învețe limba engleză. Însă, pentru mulți dintre noi, lucrurile nu funcționează așa. 

Avem nevoie de o metodă adaptată stilului nostru de viață și personalității noastre. O metodă care să rezoneze cu noi și care să ne ajute să învățăm mai ușor. Cea mai bună metodă de a învăța limba engleză este o metodă personalizată. Dar cum se întâmplă asta?

Pasul 1

Află-ți nivelul adevărat

În primul rând, trebuie să îți cunoști nivelul. Este cel mai important aspect în acest proces. Trebuie să știi care este nivelul tău adevărat, trebuie să știi pe ce trebuie să te axezi mai mult și, bineînțeles, trebuie să știi care sunt punctele tale forte. 

Pe internet vei găsi teste de limba engleza care îți vor spune nivelul tău. Dar cea mai bună metodă de testare a limbii engleze este testarea 1 la 1 cu  un profesor. 

Școala de Limbi Străine M&DORADO te ajută cu o testare gratuită a limbii engleze. Testarea are loc cu un profesor (fizic, la sediul școlii noastre, sau online, prin intermediul platformei Zoom). Ți se vor testa atât părțile de scriere și citire, cât și cele de ascultare și înțelegere. 

Testarea durează 30 de minute și vei ști exact la ce nivel te situezi și ce trebuie să îmbunătățești pentru a putea ajunge în punctul pe care ți-l dorești. Testarea în cadrul Școlii M&DORADO este complet gratuită și nu atrage după sine nicio obligație viitoare. Poți programa o testare aici. 

Pasul 2

Fizic sau Online?

Acum că ai aflat nivelul tău, vei ști de unde trebuie să începi! Cu toate astea, mai ai o decizie importantă de luat – înveți în mediul fizic sau în mediul online? 

Cursurile fizice sunt metoda clasică de învățare. Se desfășoară într-un mediu organizat și sunt coordonate de un profesor care te va îndruma la fiecare pas. Vei comunica mult mai bine, profesorul va putea explica mult mai ușor, dispar posibile problemele tehnice, de sunet sau de rețea, iar informația va fi predată mult mai clar și direct. Acest lucru duce la o interacțiune greu de egalat în mediul online. 

Cu toate acestea, cursurile fizice au anumite dezavantaje. Va trebui să parcurgi un drum până în locul în care se va desfășura cursul, iar programul va fi de cele mai multe ori unul fix. Va trebui să îți adaptezi programul tău la programul cursului.

Cursurile online sunt de două tipuri: sincron și asincron. 

Cursurile online sincron sunt lecțiile desfășurate live, printr-o platformă online de tipul Zoom. Ca avantaje – putem să vorbim de comunicarea în timp real, profesorul va putea vedea cursanții și își va adapta cursul la nevoile grupelor. Va putea răspunde în timp real la întrebările grupei și te vei putea conecta de oriunde, fără a mai pierde timp pe drum.

Ca dezavantaje, amintim problemele tehnice ce pot apărea în orice moment din ambele părți. Astfel, calitatea actului educațional poate avea de pierdut. Totodată, pentru a putea fi folosite la capacitatea lor maximă, platformele, care oferă cursurile live au nevoie de un tip de învățare. 

Cursurile online asincron sunt lecții înregistrare și puse la dispoziție pe o platformă intermediară. Sunt acele cursuri pe care un utilizator le poate regăsi pe YouTube sau pe o platformă cu plată.

Ca avantaje, pentru cursurile online asincron amintim pregătirea minuțioasă a lecției de către profesor. Lecțiile înregistrate sunt ample, bine structurate, conțin multe explicații și exemple. Vei economisi mult timp, le poți începe la orice oră care te avantajează pe tine și le vei putea relua de fiecare dată când vei întâmpina dificultăți.

Cursurile online asincron nu sunt lipsite de dezavantaje. Nu există interacțiune, nu vei face parte dintr-o grupă de studiu și nu îți vei primi răspunsurile la întrebări foarte repede. Având în vedere că le poți accesa oricând, poate apărea lipsa de motivație. Nu vei avea un program fix și le vei putea amâna fără să te gândești la consecințe. Acest lucru poate întârzia procesul de învățare!

Ia în calcul toate aceste aspecte, toate avantajele și dezavantajele și ia cea mai bună decizie pentru tine! Tu știi cel mai bine ce ți se potrivește.

Pasul 3

Alege cursul

Pasul 4

Susține un examen lingvistic!

Ai petrecut 1, 2 sau poate 3 ani învățând limba engleză și simți că ai ajuns la nivelul dorit? Alege să susții un examen lingvistic precum Cambridge, care îți va oferi o certificare internațională a nivelului tău de cunoștințe. Vei putea folosi diploma Cambridge la admiterea unei facultăți de prestigiu și chiar atunci când aplici pentru obținerea unui job – din România sau din străinătate! Profită de fiecare avantaj! Acest lucru te va motiva și te va ajuta să devii cea mai bună versiune a ta! 

În plus, dacă ai ajuns până aici, îți oferim un pont: pe lângă testarea gratuită, la M&DORADO poți lua parte la o lecție demonstrativă gratuită în cadrul căreia îți vom demonstra că suntem cea mai bună opțiune pentru tine! Solicită aici o lecție gratuită!

P.S. Școala de Limbi Străine M&DORADO are o experiență de 13 ani în învățământul privat. Avem grupe cu maxim 9 cursanți pentru cursurile fizice și maxim 10 pentru cursurile online. Suntem, de asemenea, și centru de pregătire pentru examenele Cambridge și ne putem lăuda cu un procent de promovabilitate de 100% la aceste examene! 

Hai să ne cunoaștem!

Articol scris de: Maria Florea

4 Comments

  1. Bună, Antonia,

   În cadrul Școlii de Limbi Străine M&DORADO organizăm și cursuri online de limba engleză pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani.

   Vă oferim cu drag o lecție gratuită înainte de înscriere pentru a vă demonstra calitatea serviciilor noastre!

   Puteți să solicitați o lecție gratuită la contact@mdorado.ro sau la
   0733.835.297 / 0754.896.524.

   Mulțumim!

  1. Bună, Antonia,

   În cadrul Școlii de Limbi Străine M&DORADO organizăm și cursuri online de limba engleză pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani.

   Vă oferim cu drag o lecție gratuită înainte de înscriere pentru a vă demonstra calitatea serviciilor noastre!

   Puteți să solicitați o lecție gratuită la contact@mdorado.ro sau la
   0733.835.297 / 0754.896.524.

   Mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Open chat
Ai nevoie de ajutor?
Bună ziua,
Vă putem ajuta cu informații?