fbpx
Tot ce trebuie să știi despre examenele CAMBRIDGE
Tot ce trebuie să știi despre examenele Cambridge

Tu ce examen Cambridge vrei să susții?

În contextul social de astăzi, cu toții cunoaștem rolul esențial al atestatelor lingvistice. Atestatul obținut în urma examenului de limba engleză CAMBRIDGE este unul din cele mai importante atestate lingvistice pe care o persoană le poate obține. Atestatul CAMBRIDGE are valabilitate nelimitată și este recunoscut internațional.

Suntem convinși că ai auzit de unele din beneficiile atestatului, precum: echivalarea examenului de limba engleză la bacalaureat sau echivalarea probei lingvistice din cadrul procesului de admitere la o universitate internațională.

Dar… care este tipul de examen de care ai nevoie? Și la ce îți poate folosi fiecare din aceste certificate? Oare trebuie sa susții toate examenele care preced unui nivel anume pentru a participa la testarea respectivă? (de exemplu, dacă vrei să susții examenul de nivel FCE, trebuie să ai toate diplomele pentru nivelurile inferioare ale examenului?) 

În următorul articol îți vom răspunde la toate întrebările și vei totul despre examenele CAMBRIDGE! Vei afla ce beneficii au examenele CAMBRIDGE, când și unde se susțin și care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a susține examenul CAMBRIDGE!

(Pre) A1 Starters

(Pre) A1 Starters este primul din cele trei niveluri de testare Cambridge English: Young Learners (YLE), care va încuraja copilul de la o vârstă fragedă să învețe limba engleză, ajutându-l să aibă o atitudine pozitivă față de modalitățile de testare pentru limba engleză.

Nu există calificativul de test promovat sau nepromovat. Copilul poate obține un maximum de cinci “scuturi” pentru fiecare probă (citire și scriere, ascultare, vorbire). Numărul de scuturi obținut pentru fiecare probă va fi afișat pe certificat. 

A1 Movers

A1 Movers este al doilea din cele trei niveluri de testare Cambridge English: Young Learners (YLE) pentru copiii cu vârste între 7 și 12 ani. Acest test îți va încuraja copilul să comunice în limba engleză în situații reale și îi va crea o atitudine pozitivă față de testele de limbă străină.

Nu există calificativul de test promovat sau nepromovat, însă pentru o echivalare reușită cu a examenelor de trecere din clasa a IV-a în clasa a V- a, minimul de scuturi trebuie să fie de 11 (4 scuturi la 2 competențe, 3 la o competență).

Copilul poate obține un maximum de cinci scuturi” pentru fiecare probă. Numărul de scuturi obținut pentru fiecare probă va fi afișat pe certificat. 

A2 Flyers

A2 Flyers este cel mai avansat nivel din cele trei niveluri de testare Cambridge English: Young Learners (YLE) pentru copiii cu vârste între 7 și 12 ani. Acest test reflectă capacitatea copilului tău de a înțelege limba engleză simplă în situații cotidiene și de a comunica în limba engleză la nivel elementar.

Nu există calificativul de test promovat sau nepromovat, însă pentru o echivalare reușită cu a examenelor de trecere din clasa a IV-a în clasa a V-a, minimul de scuturi trebuie să fie de 11 (4 scuturi la 2 competențe, 3 la o competență).

Copilul poate obține un maximum de cinci scuturi pentru fiecare probă. Numărul de scuturi obținut pentru fiecare probă va fi afișat pe certificat. 

A2 KET

A2 Key, cunoscut și sub denumirea Key English Test (KET), este primul nivel de examen de engleză generală din suita Cambridge English. Acest certificat demonstrează că ai cunoștințele de bază pentru a putea comunica în limba engleză în situații cotidiene.

În urma susținerii examenului CAMBRIDGE KET, se obține diploma ce echivalează proba de competență lingvistică pentru admiterea în învățământul liceal de stat și profesional cu program bilingv și intensiv, dacă este promovat cu unul din următoarele calificative: Pass with Distinction, Pass with Merit sau Pass.

Examenul are 3 probe. Candidații susțin proba de Citire – înțelegere a textului și scriere (Reading și Writing) și proba de Ascultare (Listening) în aceeași zi. Proba de Vorbire (Speaking) se poate susține în aceeași zi sau poate fi programată într-o altă zi. Această probă se susține în perechi de doi candidați, cu doi examinatori.

B1 PET

B1 Preliminary este cunoscut și sub denumirea Preliminary English Test (PET) și Preliminary English Test for Schools (PET). Examenul demonstrează că poți comunica în limba engleză în situații practice, de zi cu zi. Examenul îți va oferi o bună bază dacă dorești să studiezi pentru o calificare profesională.

În urma susținerii examenului CAMBRIDGE PET, se obține diploma ce echivalează proba de competență lingvistică pentru admiterea în învățământul liceal de stat și profesional cu program bilingv și intensiv, cât și proba de competență lingvistică din cadrul examenului de bacalaureat, dacă este promovat cu unul din următoarele calificative: Pass with Distinction, Pass with Merit sau Pass.

Examenul are trei probe. Candidații susțin proba de Citire – înțelegerea textului și compunere (Reading și Writing) și proba de Ascultare (Listening) în aceeași zi. Proba de Vorbire (Speaking) se poate susține în aceeași zi sau poate fi programată într-o altă zi. Această probă se susține în perechi de doi candidați, cu doi examinatori.

B2 FCE

B2 First este cunoscut și sub denumirea First Certificate in English (FCE) și First Certificate in English for Schools (FCE). Acest test de engleză generală dovedește că poți vorbi engleză suficient de bine pentru a munci și studia într-un mediu în care se vorbește limba engleză.

Acest examen poate echivala atât proba de competență lingvistică pentru admiterea în învățământul liceal de stat și profesional cu program bilingv și intensiv, cât și proba de competență lingvistică din cadrul examenului de bacalaureat, dacă este promovat cu un punctaj cuprins între 160-190.

Examenul are patru probe. Candidații susțin probele de Citire – înțelegere a textului (Reading) și Utilizare a limbii engleze (Use of English), Scriere (Writing) și Ascultare (Listening) în aceeași zi. Proba de Vorbire (Speaking) se poate susține în aceeași zi sau într-o altă zi. Această probă se susține în perechi de câte doi candidați, cu doi examinatori.

tot ce trebuie sa stii despre examenele cambridge

C1 CAE

C1 Advanced este cunoscut și sub denumirea Cambridge Advanced Certificate in English (CAE). Acest certificat de engleză generală demonstrează că ai un nivel de engleză la standardul cerut pentru a studia sau profesa în limba engleză.

Acest examen poate echivala atât proba de competență lingvistică pentru admiterea în învățământul liceal de stat și profesional cu program bilingv și intensiv, cât și proba de competență lingvistică din cadrul examenului de bacalaureat, dacă este promovat cu un punctaj cuprins între 180-210.

Examenul are patru probe. Candidații susțin probele de Citire – înțelegere a textului (Reading) și Utilizare a limbii engleze (Use of English), Scriere (Writing) și Ascultare (Listening) în aceeași zi. Proba de Vorbire (Speaking) se poate susține în aceeași zi sau într-o altă zi. Această probă se susține în perechi de câte doi candidați, cu doi examinatori.

C2 CPE

C2 Proficiency este cunoscut și sub denumirea Cambridge Certificate of Proficiency in English (CPE). Acest certificat demonstrează că stăpânești perfect engleza și o poți folosi fluent în orice context academic, profesional sau în cercetare. Este cel mai ridicat nivel de examen Cambridge English.

Acest examen poate echivala atât proba de competență lingvistică pentru admiterea în învățământul liceal de stat și profesional cu program bilingv și intensiv, cât și proba de competență lingvistică din cadrul examenului de bacalaureat, dacă este promovat cu un punctaj cuprins între 200-230.

Examenul are patru probe. Candidații susţin proba de Citire – înțelegere a textului și folosire a limbii (Reading and Use of English), Scriere (Writing) și Ascultare (Listening) în aceeași zi. Proba de Vorbire (Speaking) se poate susține în aceeași zi sau într-o altă zi. Această probă se susține în perechi de 2 candidaţi, cu 2 examinatori.

 

Tot ce trebuie sa stii despre examenele CAMBRIDGE

Examenele CAMBRIDGE - pașaportul spre succes al tinerilor

Sperăm ca toate aceste informații despre examenele CAMBRIDGE să îți fie de folos și să te ajute să îți dai seama de ce examen CAMBRIDGE ai nevoie.

Nu uita că orice nivel al examenului de tip Cambridge poate fi susținut ca prim examen de acest fel. Dacă un candidat vrea să se înscrie direct la testarea de nivel B1 Preliminary (PET), de exemplu, o poate face fără să fi participat înainte la vreun alt examen Cambridge.

Examenele CAMBRIDGE pot fi susținute la centrele de testare CAMBRIDGE și BRITISH sau în cadrul unei școli de limbi străine care face pregătiri în acest sens. 

Școala de Limbi Străine M&DORADO este centru de pregătire pentru exemenele CAMBRIDGE și avem o rată de promovabilitate de 100% la aceste examene.

Pentru a verifica exact pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a susține un examen CAMBRIDGE, verifică următorul articol aici.

Articol scris de: Maria Florea

Pregatire pentru examenele CAMBRIDGE

M&DORADO iti spune totul despre examenele CAMBRIDGE. Contactează-ne pentru mai multe detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Open chat
Ai nevoie de ajutor?
Bună ziua,
Vă putem ajuta cu informații?