fbpx
Cum alegi un curs de engleza

Te întrebi cum să alegi un curs de limba engleza? Îți prezentăm  5 lucruri de care să ții cont când alegi o școală de limbi străine.

În zilele de astăzi suntem din ce în ce mai legați de expansiunea tehnologică, totul se întâmplă într-un ritm alert, iar noi trebuie să ne adaptăm din mers aproape oricărei situații. În acest context, o bună cunoaștere a unei limbi străine este necesară și aproape obligatorie, iar diplomele și atestatele lingvistice contează mai mult ca oricând!

În momentul în care ai decis că trebuie să urmezi un curs de limbi străine te lovești de multitudinea de opțiuni din piață. Ești asaltat de tot felul de oferte, iar unele din ele par de nerefuzat. 

Dar cum deosebești ofertele bune de cele mai puțin bune? Și cum îți dai seama că o școală se bazează prioritar pe strategiile de marketing pentru a atrage, mai mult decât pe calitatea informației? Și până la urmă… ce înseamnă o ofertă bună?

În următorul articol îți prezentăm top 5 lucruri de care să ții cont atunci când alegi să urmezi cursurile unei școli de limbi străine dacă te întrebi cum alegi un curs de limba engleza.. și îți arătăm cum poți să identifici cea mai bună ofertă potrivită nevoilor tale!

1) Sediul

Sediul este un aspect destul de important de care trebuie să ții cont atunci când alegi o școală de limbi străine deoarece poate spune destul de multe lucruri despre viziunea organizatorică. Este practic cartea de vizită a conducerii și îți poți da seama dacă se investește în educație și se pune preț pe cele mai importante dotări.

Un centru de limbi străine care își desfășoară activitatea într-un centru specializat axat pe educație poate avea o viziune și un scop diferit față de un centru care își desfășoară activitatea în cadrul unui apartament de bloc.

Unele centre afirmă că sunt cele mai mari dintr-un anumit oraș deoarece au 5, 6 sau chiar 7 sedii și acesta este un motiv suficient de bun pentru a fi alese de către un cursant. Acest lucru poate fi o simplă strategie de marketing, care are ca scop inducerea ideii de calitate educațională. În acest context, lucrul la care trebuie să fiți atenți este de fapt numărul de săli de clasă din fiecare centru.

Alte aspecte care ar trebui luate în calcul sunt dotările din sălile de clasă, parcarea, zona de așteptare pentru cursanți și însoțitorii lor, dar și dimensiunea generală a școlii în m2, pentru a putea identifica dacă se respectă norma de m3 de aer respirabil per cursant.

2) Tariful

Tariful este unul din cele mai importante aspecte pe care trebuie să le iei în considerare. Și nu ne referim la suma propriu-zisă, ci la modul în care îți este prezentat. Pentru că prețul este, la bază, un instrument de marketing care influențează cel mai mult decizia de cumpărare. 

Unele centre îți prezintă tariful total al cursului, altele îți spun tariful sub forma unei rate lunare, iar altele îți prezintă tariful pe oră sau chiar pe minut. 

Ceea ce trebuie tu să faci este să calculezi tariful general al cursului. De exemplu, un centru îți poate spune că tariful este de 290 de lei pe lună și vor exista 12 rate. Ceea ce înseamnă un total de 3480 de lei. Un alt centru poate avea un tarif de 350 de lei pe lună cu 8 rate lunare, ceea ce înseamnă un total de 2800 de lei. Fii atent la orice detaliu!

Nu uita să acorzi atenție și numărului de ședințe de curs dintr-o lună de zile, iar apoi calculează și stabilește singur dacă raportul calitate – preț este unul cu adevărat bun pentru tine

Un alt lucru de care trebuie să ții cont este TVA-ul și costurile suplimentare. Unele centre nu precizează de la început dacă TVA-ul este inclus sau nu în tarif, sau dacă pe parcursul colaborării vor mai exista și alte costuri suplimentare. 

Un ultim lucru de care trebuie să ții cont când vine vorba de tarif sunt reducerile și modurile în care sunt oferite. Poate într-o reclamă ți se prezintă un discount, dar, când te înscrii, afli că trebuie să îndeplinești câteva cerințe pentru a beneficia de el. Sau poate pe site-ul lor sunt prezentate anumite discounturi pe care centrul le poate oferi (pentru plata integrală, pentru un grup de prieteni / membri ai aceleiași familii, pentru continuitate, etc.), dar care nu îți sunt oferite dacă nu le soliciți la înscriere. Informează-te bine înainte!

3) Profesorii, metodele de predare și numărul cursanților dintr-o grupă

Profesorii sunt poate cel mai important aspect de care trebuie să ții cont atunci când alegi să urmezi un curs de limbi străine. Informează-te dacă sunt profesori calificați cu experiență sau doar traineri / colaboratori.

Aproape toate școlile spun că folosesc metode de predare moderne. Dar ce înseamnă cu adevărat modern? Și cum poți afla exact dacă ceea ce spun ei este adevărat sau este o simplă strategie de marketing?

Metodele de predare moderne la nivel european se bazează pe folosirea tehnologiei în predare – deoarece sunt cuprinse materiale interactive și practice de lucru, dar și pe interacțiunea între cursanți și profesori, feedback constant și evaluare continuă.

Metodele de predare moderne trebuie să fie adaptate categoriei de vârstă a cursantului și este indicat ca acestea să includă jocul de rol, învățarea prin descoperire dirijată sau prin îndeplinirea unor sarcini.

Dacă nu îți este oferită, solicită o lecție demo și fii atent la toate aceste detalii. Calitatea informației și modul în care este transmisă este esențială în procesul de învățare. 

De asemenea, într-o grupă ar fi indicat să nu fie înscriși mai mult de 12 – 14 cursanți, pentru ca profesorul să poată să observe în detaliu evoluția fiecăruia.  În același timp, profesorul poate să inițieze activități de lucru în echipe, joc de rol, concursuri, care să îi motiveze pe elevi să evolueze la limba de studiu vizată de curs, ajutându-i totodată să se dezvolte frumos din punct de vedere al socializării.

4) Lecție demo și testare gratuită

Un centru educațional care este sigur de metodele sale de predare și de calitatea informației pe care o oferă îți va oferi o lecție gratuită înainte de semnarea contractului, pentru ca tu să te poți convinge că sunt o opțiune cu adevărat bună!

De asemenea, modalitatea de testare și de încadrare la grupă este un alt aspect foarte important. Este un test clasic cu un anumit număr de întrebări? Este o testare de grup? Este o testare interactivă cu profesorul, în cadrul căreia sunt testate mai multe aspecte lingvistice? Încadrarea corectă la grupa de studiu nu trebuie făcută superficial! 

De exemplu, doar pentru ca nu știi să răspunzi la anumite întrebări de gramatică dintr-un test standard, nu înseamnă neapărat că nivelul tău de engleză este de începător. Poate că la partea de speaking, listening sau reading te descurci mult mai bine și ar trebui să fii încadrat la o grupă mai avansată. Numai un profesor care te evaluează direct și pune în balanță toate aceste aspecte îți poate garanta o încadrare corectă la grupă și o evoluție de succes!

5) Calitatea actului educațional și rezultatele pe termen lung 

La final, ultimul aspect de care trebuie să ții cont este calitatea actului educațional și rezultatele pe termen lung ale centrului. Verifică certificările și aprobările obținute de centrul pe care vrei să îl alegi.

Și nu uita, majoritatea centrelor fac inclusiv pregătire pentru examene lingvistice importante precum CAMBRIDGE, IELTS, TOEFL, DELF, DALF, OSD, etc..

Poți afla procentul de promovabilitate al centrelor printr-o simplă căutare pe Google sau chiar pe site-ul lor. Dacă aceste informații nu sunt chiar așa ușor de accesat, poate ar trebui să îți pui un semn de întrebare. Până la urmă, calitatea e cea mai bună reclamă!

Procesul alegerii unei școli de limbi străine care să fie perfect potrivită nevoilor tale nu va fi niciodată unul simplu, dar sperăm că sfaturile din acest articol să te ajute să iei cea mai bună decizie pentru tine!

Tu cum alegi un curs de limba engleza?

Articol scris de: Maria Florea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Open chat
Ai nevoie de ajutor?
Bună ziua,
Vă putem ajuta cu informații?