fbpx
Invata engleza
Limba engleza pentru copii este importantă?

5 motive pentru care copilul tău trebuie să învețe o limbă străină

Nu este niciodată prea devreme pentru ca cel mic să învețe o limbă străină. Studiile sugerează că, la nivel cognitiv și academic, copiii care învață o limbă străină la o vârstă fragedă sunt mai creativi, rezolvă mai bine problemele complexe și obțin, de obicei, un scor mai mare la testele standardizate. Odată ce copiii cunosc o a doua limbă, le este mai ușor să înțeleagă alte structuri lingvistice, motiv pentru care experții spun că fiecare limbă nouă învățată este mai ușoară decât cea de dinainte.

În continuare îți oferim cinci motive pentru care cel mic trebuie să învețe o limbă străină:

limba engleza pentru copii

1) Limbile străine dezvoltă inteligenta! Limba engleza pentru copii nu a fost niciodată mai importantă ca acum!

Cercetarea efectelor bilingvismului asupra copiilor sugerează că expunerea la mai multe limbi este o modalitate excelentă de a dezvolta muschii creierului – și de a-i construi, de asemenea! Conform unui studiu realizat în Statele Unite ale Americii, copiii care au studiat o limbă străină încă de la vârsta de 4 ani au dat dovadă de o creștere semnificativă a materiei cenușii. Materia cenușie este responsabilă pentru procesarea informațiilor, inclusiv memoria, vorbirea și percepția senzorială. Totodată, copiii care au fost expuși la două limbi străine încă de la o vârstă fragedă au avut cel mai bun progres educațional pe termen lung.

2) Învățarea unei limbi străine ajută la creșterea încrederii în sine!

Copiii descoperă întotdeauna lucruri noi, iar pentru copiii care învață o limbă străină, lucrurile decurg mai natural, totul tinde să fie mai distractiv cu fiecare cunoștință nouă acumulată. Acest lucru oferă și încrederea în sine de care au nevoie.

3) Învățarea unei limbi străine crește performanța școlară

Beneficiile cognitive ale învățării unei limbi străine au un impact direct asupra performanței școlare ale unui copil. În comparație cu cei fără o limbă suplimentară, copiii bilingvi au îmbunătățit abilitățile de citire, scriere și matematică și, în general, obțin scoruri mai mari la testele standardizate.

limba engleza pentru copii
4) Învățarea unei limbi străine ajută copiii să fie mai bine pregătiți pentru cerințe academice complexe

Într-un cadru universitar se acordă o valoare din ce în ce mai mare cunoașterii mai multor limbi străine. Pe măsură ce procesul de admitere devine mai competitiv, cunoașterea unei a doua sau a treia limbi adaugă o nouă dimensiune CV-ului viitorului student.

limba engleza pentru adolescenti
5) Învățarea unei limbi străine ofere o viziune mai amplă asupra lumii

Călătoriile în străinătate sunt o experiență care poate aduce beneficii oricui, dar posibilitatea de a călători și de a cunoaște limba locului care este vizitat crește încrederea în sine și ajută la experimentarea și înțelegerea diferitelor culturi.

Este clar că studiul unei limbi străine oferă numeroase avantaje copiilor în ceea ce privește dezvoltarea cognitivă și conștientizarea culturală. Nu este niciodată prea devreme pentru ca cel mic să înceapă studierea unei noi limbi. Și nu uitați: cea mai eficientă metodă prin care cel mic poate învăța o limbă străină este participarea în situații în care noua limbă îl înconjoară.

Articol scris de: Maria Florea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Open chat
Ai nevoie de ajutor?
Bună ziua,
Vă putem ajuta cu informații?